4H-yhdistys Pihtiputaalla


Pihtiputaan 4H-yhdistys on osa Suomen laajuista 4H-järjestöä.
4H-järjestö on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton valtakunnallinen nuoriso- ja kansalaisjärjestö. Pihtiputaan 4H-toiminnassa on mukana n. 300 jäsentä. 

4H-työn tärkeitä arvoja ovat Harkinta, Harjaannus, Hyvyys ja Hyvinvointi. 
4H-liitto on myös määrittänyt vuosille 2020-2022 Strategian, joka on Kestävää kasvua tekemällä oppien.  Nämä arvot sekä strategia ohjaavat kaikkea päivittäistä tekemistämme Pihtiputaan 4H-yhdistyksessä ja antaa pohjan kaikelle yhdistyksen toiminnalle.

Tarjoamme monipuolisesti mukavaa ja kehittävää vapaa-ajan tekemistä Pihtiputaan lapsille ja nuorille. Monipuolinen 4H-harrastus antaa lapselle ja nuorelle hyvät eväät elämää varten. 4H:ssa omaksutaan tietoja, taitoja ja asenteita, jotka ovat hyödyksi työelämässä ja yritystoiminnassa. 4H-harrastus on kannustamista, innostamista, mahdollisuuksien luomista ja omatoimisuuden tukemista. Se on myös vaikuttamisen, vastuunkantamisen ja yhteistoiminnan opettelua sekä luovuuden ja rohkeuden edistämistä. Toimintaamme kuuluvat kerhot, leirit, tapahtumat, nuorten 4H-yritykset, nuorten työllistäminen, retket, kilpailut, erilaiset kurssit ja kouluyhteistyö. 

4H työllistää Pihtiputaalla nuoria sekä tarjoaa työelämä- ja yrittäjyysvalmiuksia lisääviä koulutuksia. Työllistämme joka vuosi mahdollisimman monta nuorta ja kannustamme ja tuemme heitä myös 4H-yrittäjyyteen.

Nuorten työllistämisen kautta tarjoamme laadukkaita palveluita yksityisille sekä yrityksille. Kotiapua siivoukseen, vanhusten ulkoiluttamista sekä hautojen hoitamista. Kesäisin 4H-nuoret työllistyvät myös Pihtiputaan kunnan kesäkukkaistutusten ja kukkien hoidon kautta. 

Pihtiputaan 4H-yrittäjien osaamista ovat taas leivonnaiset, siivoukset, pihatyöt, koirien hoitaminen, lasten hoitaminen ja linnunpönttöjen valmistaminen.

Otamme mielellämme ideoita ja kehitysehdotuksia vastaan toimintaamme liittyen,
koska tavoitteemme on olla mahdollisimman usean Pihtiputaalaisen saatavilla ja saada mahdollisimman moni lapsi ja nuori mukaan toimintaamme sekä jäseneksi.
Ota rohkeasti yhteyttä!