Kesän 2023 ruokakoulut

Muurasjärvi 12.-16.6.2023 klo: 9-15
Kirkonkylä 10.-14.7.2023 klo: 9-15

Ilmoittautuminen 19.05.2023 mennessä


Alustavaan ilmoittautumiseen otamme mukaan Kirkonkylälle 16 lasta ja Muurasjärvelle 8 lasta. 

Mikäli ruokakoulujen aikana on kokoontumisrajoituksia voimassa, otamme lapset ilmoittautumisjärjestyksessä mukaan ruokakouluun rajoituksia noudattaen. Ruokakoulujen käytännön toteutuksesta vastaavat 4H-yhdistykset eri puolilla Suomea. Tutustu ruokakouluihin tarkemmin osoitteessa www.ruokakoulu.fi.

Ruokakoulu maksaa 70€ sisältäen aamupalat, lounaan, iltapäivän välipalan, maatilavierailun, vakuutuksen ja T-paidan.

Pihtiputaan Rotarien naishaara Silta-klubi lahjoittaa vapaapaikkoja Ruokakouluun. Vapaapaikkaa voi hakea Ruokakoulun ilmoittautumislomakkeessa.

Ruokakoulu on päiväleiri, joka tarjoaa lapsille hauskaa ja hyödyllistä tekemistä koulujen loma-aikana. Se sopii 8–12-vuotiaille pojille ja tytöille.

Ruokakoulu järjestetään kesällä 2023 Kirkonkylällä ja Muurasjärvellä. Tarkemmat tiedot Ruokakoulun ajankohdasta ja ilmoittautumisesta päivitetään nettisivuille lähempänä päiväleirin ajankohtaa.


Ilmoitamme aina nettisivujen etusivulla ajankohtaiset ilmoitukset ja tapahtumat.

Muista seurata myös Pihtiputaan 4H-yhdistyksen somea facebookissa, instagramissa ja twitterissä, Kotiseudun sanomia, kauppojen, koulujen ja kirjaston ilmoitustauluja sekä wilmaa, sillä tiedotamme myös näiden tiedotuskanavien kautta. Lasten ruokailoa

Ruokakoulussa puuhataan ruoan parissa, kokkaillaan, koetaan ja opitaan uutta. Jokaisena leiripäivänä lapset valmistavat itselleen aamiaisen, lounaan ja välipalan. Ruokakoulussa myös leikitään ja liikutaan joka päivä. Samalla opitaan, kuinka terveelliset valinnat ja liikunta vaikuttavat omaan hyvinvointiin.

Jokaisen ruokakoulun ohjelmaan kuuluu maatilavierailu. Retkellä tutustutaan viljelijän ammattiin ja suomalaisen ruoan tiehen pellolta pöytään. 

Ruokakoulujen käytännön toteutuksesta vastaavat 4H-yhdistykset eri puolilla Suomea. Tutustu ruokakouluihin tarkemmin osoitteessa www.ruokakoulu.fi